desszert Almás krémes

Hozzávalók:


(10 személyre)
A tésztához:

6 tojás

15 dkg liszt

1 kg alma

1 cs. sütőpor

 

A krémhez:

4 cs. vanília pudingpor

1 l víz

15 dkg cukor

6 tojásfehérje

 

A tetejére:

5 dl habtejszín

 

Elkészítési mód:

Hat tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Ha a tészta megsült, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre. A pudingot a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük, és a tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínből kemény habot verünk, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd kockákra szeletelve ízlés szerint díszítve tálaljuk

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben