A tésztához:
(10 személyre)
6 db tojás
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró
1 cs. sütőpor
1 ek. liszt
A gesztenyekrémhez:
1 cs. vaníliaízű pudingpor
3 dl tej
20 dkg porcukor
15 dkg vaj
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
1 kk. rumaroma
3 tubus tejszínhab
Elkészítési mód:
A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel felverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott langyos vajat, a liszttel átszitált sütőport, a finomra darált mogyorót, és összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a masszával óvatosan összeforgatjuk. Egy lisztezett, kivajazott tepsibe simítjuk, és 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Menet közben a pudingot a tejjel és a porcukorral összekeverjük és sűrűre főzzük, hozzáadjuk a vajat, krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A fölengedett gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumaromát, átpasszírozzuk, azután összekeverjük a hideg vajas-vaníliakrémmel.
A tésztát keresztbe kettévágjuk. Az egyik lapot tejszínhabbal vékonyan bevonjuk, majd a gesztenyekrémet egyenletesen elterítjük, azután ismét tejszínhabbal vékonyan bevonjuk, azt követően a piskótalap másik felével befedjük, s tejszínhabbal ismét bevonjuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk. Fogyasztás előtt egyenlő kockákra vágjuk, tejszínhabrózsával és csokoládéreszelékkel díszítjük, és pirított tört mogyoróval megszórjuk.