Hozzávalók:
(10 személyre)
50 dkg liszt
30 dkg háj
3 tojás sárgája
2 kanál ecet
1 tk. kristálycukor
50 dkg házi szilvalekvár
5 dkg porcukor
csipet só
szódavíz
Elkészítési mód:
A hájat lehártyázzuk, hideg vízben jól kimossuk, ledaráljuk, lecsepegtetjük, majd összegyúrjuk 15 dkg liszttel és félrerakjuk. A többi lisztből és a hozzávalókból szódavízzel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, majd hűvös helyen 30 percig pihentetjük. A sima tésztát lisztezett deszkán félujjnyira kinyújtjuk, meleg tortakéssel elterítjük rajta az egyik hájas tészta cipót, összegyúrjuk, újra kinyújtjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, 15-20 perces gyúrási szünetekkel. Az utolsó pihenés után, a tésztát nyújtsuk kisujjnyi vastagságúra, vágjuk 10x10 cm-es kockákra, tegyünk egy-egy kiskanálnyi lekvárt hosszában a tésztára, azután kettéhajtjuk úgy, hogy ne ragadjon össze. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, majd 180 °C-os sütőben megsütjük. Ha félig kihűlt, porcukorban megforgatjuk.