Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Mákos nudli barackdzsemmel, eperrel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált mák
  • 8 dkg porcukor
  • egy csipet só
  • 10 dkg barackdzsem
  • 30 dkg eper


Elkészítési mód:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, krumplinyomóval áttörjük, a vajat és a csipet sót hozzáadjuk, simára keverjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet, a tojást és a burgonyát összegyúrjuk, azután lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk. 1x2 cm-es csíkokra vágjuk, és lisztezett késsel egyenként megsodorjuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A cukrozott darált mákot összekeverjük a nudlival, barackdzsemmel és eperrel díszítve, porcukorral meghintve kínáljuk.

 

 

Burgonya 0,6 kg 189 Ft/kg 113 Ft.
Finomliszt 0,2 kg 155 Ft/kg 31 Ft.
Tojás 1 db 30 Ft/db 30 Ft.
Vaj 0,03 kg 1600 Ft/kg 48 Ft.
Darált mák 0,1 kg 1516 Ft/kg 152 Ft.
Porcukor 0,08 kg 318 Ft/kg 25 Ft.
Barackdzsem 0,1 kg 615 Ft/kg 62 Ft.
Eper 0,3 kg 700 Ft/kg 210 Ft.
       
      671 Ft: 4 = 165 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben