Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

A győztes toroskáposzta

 

A Demecseri Káposztás Napok zsűrielnöki posztjának betöltése hálás feladat volt, hiszen a megmérettetés rendkívül jó hangulatban telt, az ételek pedig finomabbnál finomabbak voltak. A győztes csapat a Nyírségi Gazdák Vadásztársaság lett, akik egy ízletes toroskáposztát prezentáltak, amelynek receptjét most megosztom Önökkel!

 

A győztes csapattal

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 80 dkg vaddisznócomb
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 g. fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 ek. őrölt pirospaprika
  • só, őrölt bors

 

A győztes toroskáposzta

 

Elkészítési mód:
A vaddisznócombot, a kolozsvári szalonnát, a hagymát kockákra, a fokhagymát karikákra, a káposztát apróra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szalonnát, a fokhagymát és a húst, lepirítjuk, paprikával, borssal, sóval ízesítjük. Beletesszük a savanyú káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön készre főzzük. Tálaláskor, ízlés szerint tejföllel kínálhatjuk.
 

Savanyú káposzta 1 kg 419 Ft/kg 419 Ft.
Vaddisznó comb 0,8 kg 4190 Ft/kg 3352 Ft.
Kolozsvári szalonna 0,2 kg 1990 Ft/kg 398 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 149 Ft/kg 22 Ft.
Fokhagyma 0,03 kg 1099 Ft/kg 33 Ft.
Olaj 0,1 l 369 Ft/l 37 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,02 kg 2745 Ft/kg 55 Ft.
       
      4316 Ft: 4 = 1080 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben