Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

TÖLTŐDJÖN FEL NÁLUNK, TÁVOL A NAGYVÁROSOK NYÜZSGÉSÉTŐL!

Libahússal és gerslivel töltött káposzta

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg bőrös libamellfilé
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg gersli (árpagyöngye)
2 dkg édes-nemes őrölt paprika
1 cs. petrezselyemzöld
1 cs. kapor
1 gerezd fokhagyma
4 db nagy savanyúkáposzta levél
1 kg savanyú káposzta
5 dkg sertészsír
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg debreceni kolbász
só, bors, kömény

 

Elkészítési mód:
A töltelékhez a bőrös libamellet a hagymával, a péppé zúzott fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel és kaporral együtt ledaráljuk, összegyúrjuk az előfőzött gerslivel, sóval, őröl borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük. A savanyúkáposzta-levelek torzsáját levágjuk, hogy könnyen hajlíthatók legyenek. A levél keskenyebb végére helyezzük a tölteléket, az egyik felét ráhajtjuk, majd a másik felét feltekerjük és a mutatóujjunk segítségével benyomkodjuk. Nagy tölteléket készítünk. Egy lábasba belerakjuk a zsírt, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a savanyú aprókáposzta felét, majd a töltelékeket, azután a savanyú aprókáposzta másik felével letakarjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 órán át lassú lángon főzzük. A folyadékot folyamatosan pótoljuk. Amikor kész, leszedjük a tetejéről az aprókáposztát, kiszedjük a töltelékeket. A felszeletelt szalonnát bevagdaljuk és megsütjük a hosszában kettévágott, bekockázott debreceni kolbásszal együtt. Tálalásnál aprókáposztára helyezzük a tölteléket, majd szalonnával és kolbásszal díszítve, tejföllel meglocsolva tálaljuk
 

Libahússal és gerslivel töltött káposzta (4 személyre)    
       
Bőrös libamellfilé 0,2 kg 2700 Ft/kg 540 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 99 Ft/kg 15 Ft.
Gersli 0,2 kg 482 Ft/kg 96 Ft.
Édesnemes pirospaprika 0,02 kg 2990 Ft/kg 60 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 159 Ft/cs 159 Ft.
Kapor 1 cs. 159 Ft/cs 159 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1663 Ft/kg 33 Ft.
Savanyúkáposzta levél 0,5 kg 530 Ft/kg 265 Ft.
Savanyúkáposzta  1 kg 419 Ft/kg 419 Ft.
Sertészsír 0,05 kg 899 Ft/kg 45 Ft.
Füstölt szalonna 0,2 kg 1290 Ft/kg 258 Ft.
Debreceni kolbász 0,2 kg 1590 Ft/kg 318 Ft.
       
      2367 Ft: 4 = 590 Ft/fő