foetel Sült libacomb párolt lilakáposztával

Sült libacomb
Hozzávalók:
(4 személyre)(1040 kcal/fő)

1,20 kg hízott libacomb

2 ek. olaj

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 cs. petrezselyemzöld

só, bors


Elkészítési mód:

Lábasban az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a sóval, borssal bedörzsölt libacombot, hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát és a petrezselyemzöldjét. Kérget pirítunk, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd előmelegített sütőben 200 °C-on ropogósra sütjük.

 

 

Párolt lilakáposzta
Hozzávalók:
(4 személyre)

1 fej lilakáposzta

1 fej lilahagyma

5 dkg cukor

1 db citrom

1 ek. olaj

só, őrölt kömény

 

Elkészítési mód:

A megtisztított káposztát és a lilahagymát vékonyra gyaluljuk, besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk, kinyomkodjuk, olajon cukor hozzáadásával karamellizáljuk. Citrom levével, őrölt köménnyel, és sóval ízesítjük, majd fedő alatt megpároljuk.


Tipp: Hogy ne kéküljön meg a káposzta a főzés során, adjunk hozzá 1 tk. ecetet!


Tokaji aszúval karamellizált körte
Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db körte

2 dl tokaji aszú

szegfűszeg

 

Elkészítési mód:

A körtét megmossuk, 1 dl tokaji aszúban megpároljuk, néhány szem szegfűszeggel fűszerezzük, majd tepsibe rakjuk, meglocsoljuk a megmaradt tokaji aszúval és 300 °C-os előmelegített sütőben néhány perc alatt karamellizáljuk. Köretként tálaljuk a párolt káposztával együtt a libacomb mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben