Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Borjúpecsenye bazsalikommal fűszerezett vajjal

Hozzávalók:
(4 személyre)(560 kcal/fő)
80 dkg borjú fehérpecsenye
10 dkg vaj
1 cs. friss bazsalikom
1 kg koktélparadicsom
só, bors
olaj (sütéshez)


Elkészítési mód:

A borjúhúst 8 szeletre vágjuk, egyenként alufóliára helyezzük, rátesszük a bazsalikomleveleket, majd becsomagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, a fóliából kicsomagoljuk, a bazsalikomot finomra vágjuk, félrerakjuk, majd a húst rövid idő alatt aranybarnára sütjük. Közben a vajat a finomra vágott bazsalikommal és sóval összegyúrjuk, folpackba feltekerve rudat formálunk belőle, majd hűtőbe rakjuk. Tálaláskor a fűszervajat rákarikázzuk a forró húsra, mellé koktélparadicsomot kínálunk.
 

Borjú fehérpecsenye 0,8 kg 3490 Ft/kg 2792 Ft.
Vaj 0,1 kg 1600 Ft/kg 160 Ft.
Bazsalikom 1 cs. 249 Ft/cs 249 Ft.
Koktélparadicsom 1 kg 999 Ft/kg 100 Ft.
       
      3301 Ft: 4  =   825 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben