Harcsaderék tejszínes kapormártással, garnélákkal, párolt jázminrizzsel
Hozzávalók:
(4 személyre)(680 kcal/fő)
- 60 dkg afrikai harcsafilé
- 40 dkg garnélarák
- 2 ek. liszt
- 2 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
- 2 cs. kapor
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 20 dkg jázminrizs
- 0,5 dl olaj (sütéshez)
- só, őrölt fehér bors
Elkészítési mód:
A sóval bedörzsölt halfiléket lisztbe mártjuk, majd mindkét oldalát kevés olajon aranybarnára sütjük az előfőzött garnélákkal. A rizst jól átmossuk és 2 l enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A kockára vágott paprikát, a finomra vágott kaprot vajon megpároljuk, liszttel meghintjük, tejjel felöntjük, és krémesre főzzük, majd sóval, borssal ízesítjük. Tetszés szerint, ízlésesen díszítve tálaljuk.
Afrikai harcsafilé | 0,6 kg | 2400 Ft/kg | 1440 Ft. |
Garnélarák | 0,4 kg | 4995 Ft/kg | 1998 Ft. |
Kapor | 2 cs. | 110 Ft/cs | 220 Ft. |
Liszt | 0,05 kg | 140 Ft/kg | 7 Ft. |
Vaj | 0,05 kg | 1400 Ft/kg | 70 Ft. |
Tej | 0,2 l | 179 Ft/l | 36 Ft. |
Kaliforniai paprika | 0,4 kg | 999 Ft/kg | 400 Ft. |
Olaj | 0,05 l | 379 Ft/l | 19 Ft. |
Jázminrizs | 0,2 kg | 619 Ft/kg | 124 Ft. |
4314 Ft: 4 = 1080 Ft/fő |