Harcsaderék tejszínes kapormártással, garnélákkal, párolt jázminrizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)(680 kcal/fő)

  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 40 dkg garnélarák
  • 2 ek. liszt
  • 2 db kaliforniai paprika (sárga, piros)
  • 2 cs. kapor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg jázminrizs
  • 0,5 dl olaj (sütéshez)
  • só, őrölt fehér bors

 

Elkészítési mód:

A sóval bedörzsölt halfiléket lisztbe mártjuk, majd mindkét oldalát kevés olajon aranybarnára sütjük az előfőzött garnélákkal. A rizst jól átmossuk és 2 l enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A kockára vágott paprikát, a finomra vágott kaprot vajon megpároljuk, liszttel meghintjük, tejjel felöntjük, és krémesre főzzük, majd sóval, borssal ízesítjük. Tetszés szerint, ízlésesen díszítve tálaljuk.
 

Afrikai harcsafilé 0,6 kg 2400 Ft/kg 1440 Ft.
Garnélarák 0,4 kg 4995 Ft/kg 1998 Ft.
Kapor 2 cs. 110 Ft/cs 220 Ft.
Liszt 0,05 kg 140 Ft/kg 7 Ft.
Vaj 0,05 kg 1400 Ft/kg 70 Ft.
Tej 0,2 l 179 Ft/l 36 Ft.
Kaliforniai paprika 0,4 kg 999 Ft/kg 400 Ft.
Olaj 0,05 l 379 Ft/l 19 Ft.
Jázminrizs 0,2 kg 619 Ft/kg 124 Ft.
       
      4314 Ft: 4 = 1080 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben