Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csirkecombfilé vajban párolt erdei gombás zöldbabbal, rösztivel, bundázott hagymakarikákkal

Hozzávalók:
(4 személyre)
(860 kcal/fő)

  • 80 dkg csirkecombfilé
  • 40 dkg zöldbab (mirelit)
  • 20 dkg erdeigomba-keverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • só, bors


Elkészítési mód:

A csirkecombfiléket klopfolóval enyhén megütögetjük, sóval, borssal ízesítjük, majd tepsibe rakjuk, 0,5 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, 160 °C-on 20 percig pároljuk, azután kibontjuk és aranybarnára sütjük. Közben a zöldbabot, a gombakeveréket és a finomra vágott hagymát vajon megpirítjuk, sóval ízesítjük és raguként tálaljuk. Köretként bundázott hagymakarikákat és rösztit kínálunk.

 

Röszti
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A héjától megtisztított burgonyát enyhén sós vízben, egészben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük. A hagymát finomra vágjuk, olajon megpirítjuk, összekeverjük a lereszelt burgonyával, sóval, borssal ízesítjük, és tetszés szerint formázzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, beletesszük a megformázott burgonyát, és mindkét oldalát lassú tűzön megsütjük.


Bundázott hagymakarikák
Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj (sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A hagymát héjától megtisztítjuk, egyforma vastagságú karikákra vágjuk. A tojást, a tejet, a lisztet habverővel krémesre keverjük, sóval ízesítjük, azután belemártjuk a hagymakarikákat, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forró olajban pirosra sütjük. Szalvétával kibélelt tányérra szedjük és felitatjuk róla az olajat.
 

 

Csirkecombfilé 0,8 kg 739 Ft/kg 591 Ft.
Zöldbab 0,4 kg 399 Ft/kg 160 Ft.
Erdei gombakeverék 0,2 kg 1820 Ft/kg 364 Ft.
Vöröshagyma 0,6 kg 159 Ft/kg 95 Ft.
Vaj 0,1 kg 1400 Ft/kg 140 Ft.
Burgonya 0,8 kg 199 Ft/kg 160 Ft.
Olaj 0,3 l 379 Ft/l 114 Ft.
Tojás 2 db 50 Ft/db 100 Ft.
Tej 0,05 l 189 Ft/l 9 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Zsemlemorzsa 0,2 kg 398 Ft/kg 80 Ft.
       
      1821 Ft: 4 = 455 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben