Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kakukkfűvel fűszerezett rakott zöldbab

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (900 kcal/ fő)

  • 80 dkg zöldbab (mirelit)
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg darált császárszalonna
  • 5 dkg darált füstölt szalonna
  • 20 dkg rizs
  • 2 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 cs. friss petrezselyemzöld
  • 1 cs. friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek. olaj
  • só, bors


Elkészítési mód:
A zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük, aztán leszűrjük, félrerakjuk. A rizst 1 l vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. A petrezselyemzöldet, a kakukkfüvet és a fokhagymát finomra vágjuk, összekeverjük a darálékokkal és a rizzsel, azután sóval, borssal ízesítjük. Egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, kettéosztjuk a zöldbabot, az egyik felét egyenletesen elterítjük, rárakjuk a darált rizses húst, majd a zöldbab másik felével beborítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval beízesítjük, majd egyenletesen befedjük vele a rakott zöldbabot. 190 °C –os előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz. Formázva tálaljuk, a tetejét meglocsoljuk simára kikevert tejföllel és friss petrezselyemzölddel díszítjük.
 

Zöldbab 0,8 kg 576 Ft/kg 460 Ft.
Darált sertéshús 0,3 kg 1098 Ft/kg 330 Ft.
Császárszalonna 0,1 kg 1290 Ft/kg 129 Ft.
Füstölt szalonna 0,05 kg 980 Ft/kg 49 Ft.
Rizs 0,2 kg 359 Ft/kg 72 Ft.
Tejföl 0,2 kg 603 Ft/kg 121 Ft.
Tojás 3 db 40 Ft/db 120 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1499 Ft/kg 15 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft.
Kakukkfű 1 cs. 199 Ft/cs. 199 Ft.
Zsemlemorzsa 0,05 kg 370 Ft/kg 18 Ft.
       
      1612 Ft./4=  400 Ft./fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben