Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Bőrén sült lazac olasz módra

Hozzávalók:
(4 személyre)(720 kcal)

80 dkg lazacfilé
5 dkg vaj
2 db. citrom
1/2 dl olívaolaj

 

A körethez:
30 dkg farfalle tészta
5 dkg vaj
1 csokor zellerzöld
20 dkg reszelt parmezán sajt
1 dl tejszín
2 db citrom
1 ek. olívaolaj


Elkészítési mód:
A halszeleteket meglocsoljuk a 2 citrom levével, sóval bedörzsöljük, majd letakarjuk papírtörlővel. (Sütés előtt a nedvességet felitatjuk a halról.) Egy teflonserpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a lazacszeleteket. Ne rázogassuk, hagyjuk, hogy a bőre ropogósra piruljon. Ezután hozzáadjuk az 5 dkg vajat, majd lassú tűzön tovább hevítjük. Ha a vaj már habzik, locsoljuk meg vele a halszeletet. A bőrén sült lazacot nem kell megfordítani. A forrásban lévő vízhez hozzáadunk egy csipet sót és pár csepp olajat, majd megfőzzük benne a tésztát. A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott zellerzöldjét, megszórjuk reszelt sajttal, felöntjük tejszínnel, krémesre főzzük, majd összekeverjük a tésztával. Citrommal és zellerlevéllel díszítve, reszelt sajttal meghintve, köretként tálaljuk a lazac mellé.

Lazacfilé 0,8 kg 4990 Ft/kg 3992 Ft.
Vaj 0,1 kg 1400 Ft/kg 140 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1199 Ft/l 60 Ft.
Citrom 0,5 kg 699 Ft/kg 350 Ft.
Masnitészta 0,3 kg 998 Ft/kg 300 Ft.
Zellerzöld 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
Parmezán sajt 0,2 kg 2599 Ft/kg 520 Ft.
Tejszín 0,1 l 718 Ft/l 72 Ft.
       
      5553 Ft: 4 = 1390 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben