Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Csirkecombok magyarosan galuskával

Hozzávalók:
(4 személyre)(850 kcal/ fő) 

 

  • 8 db csirkecomb
  • 5 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 db paprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • só, bors


Galuska:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 ek. olaj


Elkészítési mód:
A tisztított hagymát kockára, a paprikát karikákra vágjuk, zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a leforrázott, héjától megtisztított paradicsomokat, lesütjük, meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, majd belerakjuk az elősütött csirkecombokat. Egy forralás után felöntjük vízzel és készre főzzük. Menet közben a lisztet a tojással, a tejjel összekeverjük és sóval ízesítjük. 2 l forrásban lévő, enyhén sós vízbe galuskaszaggatóval a tésztát beleszaggatjuk, és addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek, azután leszűrjük. Köretként tálaljuk a magyaros csirkecombok mellé. Díszíthetjük paradicsommal, petrezselyemzöldjével és zöldpaprikával.

Csirkecomb 0,8 kg 549 Ft/kg 439 Ft
Zsír 0,05 kg 799 Ft/kg 40 Ft
Vöröshagyma 0,1 kg 179 Ft/kg 18 Ft
Paprika 0,5 kg 649 Ft/kg 325 Ft
Paradicsom 0,5 kg 499 Ft/kg 250 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft
Őrölt paprika 0,02 kg 2 740 Ft/kg 55 Ft
Liszt 0,3 kg 155 Ft/kg 46 Ft
Tojás 3 db 40 Ft/db 120 Ft
Olaj 0,02 l 379 Ft/l 7 Ft
       
      1310 Ft: 4 = 325 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben