Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulykamellfilé citromos garnélarákraguval, spagettivel

Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)

 

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 40 dkg garnélarák
  • 30 dkg spagetti
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg fejtett zöldborsó
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 db citrom

 

Elkészítési mód:

A pulykamellfilét felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, majd a garnélarákkal együtt vajban megpároljuk, citromlével, sóval ízesítjük. Közben a spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, összekeverjük a vajban párolt zöldborsóval, azután sajttal meghintve köretként tálaljuk a citrommal díszített rákragus pulykahús mellé.

 

 

Pulykamellfilé 0,6 kg 1699 Ft/kg 1020 Ft.
Garnélarák 0,4 kg 4499 Ft/kg 1800 Ft.
Citrom 0,3 kg 699 Ft/kg 210 Ft.
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft.
Trappista sajt 0,1 kg 1299 Ft/kg 130 Ft.
Zöldborsó 0,3 kg 700 Ft/kg 240 Ft.
Spagetti 0,3 kg 458 Ft/kg 137 Ft.
       
      3602 Ft: 4 = 900 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben