Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Gombás csirkemell baconbe göngyölt spárgával

Hozzávalók:
(4 személyre) (485 kcal/fő)

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 ek. olaj
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • 4 cs. spárga
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A csirkemellfilét felszeleteljük, sóval ízesítjük, és egy serpenyőben olajon megsütjük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, forró olajban megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a spárgát 10-15 perc alatt megfőzzük, 8 csomóra szedjük, bacon szalonnába göngyöljük, és vajban megpároljuk. A hús mellé raguként adjuk a pirított gombát, köretként a baconbe csavart spárgát. Ízlés szerint, díszítve kínáljuk.

Csirkemellfilé 0,6 kg 1149 Ft/kg 690 Ft.
Csiperkegomba 0,4 kg 899 Ft/kg 360 Ft.
Olaj 0,03 l 379 Ft/l 11 Ft.
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft.
Bacon szalonna 0,2 kg 2398 Ft/kg 480 Ft.
Spárga 4 cs. 399 Ft/cs 1596 Ft.
       
      3202 Ft: 4 = 800 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben