Hozzávalók:
(4 személyre) (820 kcal/fő)
80 dkg tenger gyümölcsei mix
5 dkg vaj
5 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
2 ek. olívaolaj
1 dl fehérbor
40 dkg rizs
10 dkg parmezán sajt
só, bors
Elkészítési mód:
A tenger gyümölcseit vajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd félrerakjuk. A rizst kevés olajon fehérre hevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, felöntjük fehérborral és 2 dl vízzel, sóval, borssal, állandó kevergetés mellett, folyadék pótlásával félpuhára főzzük, azután hozzáadjuk a párolt tenger gyümölcseit. Fedő alatt tovább pároljuk, amikor a rizs megpuhul, meghintjük a sajttal, összekeverjük, lefedjük. 10 perc után esztétikusan tálaljuk.