Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott borjúláb sült burgonyával, majonézzel

Hozzávalók:
(4 személyre)(840 kcal/ fő
)

 

 

  • 80 dkg borjúlábfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. bazsalikom
  • 1 t. babérlevél
  • 5 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 80 dkg burgonya
  • 1 tub. majonéz
  • só, bors
  • olaj (a sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A borjúláb filét egy edénybe feltesszük főni. Hozzáadjuk a tisztított vörös- és fokhagymát, a bazsalikomot, a babérlevelet, sóval, borssal ízesítjük és kb. 5-6 óra alatt puhára abáljuk. A léből óvatosan kiszedjük, hagyjuk kihűlni, felszeleteljük, majd lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, azután forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és felhevített olajban megsütjük, köretként tálaljuk a majonézzel együtt a rántott borjúláb mellé.

 

Borjúláb filé 0,8 kg 1998 Ft/kg 1598 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1399 Ft/kg 28 Ft.
Bazsalikom 1 cs. 349 Ft/cs 349 Ft.
Babérlevél 1 t. 69 Ft/t 69 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 229 Ft/kg 34 Ft.
Tojás 5 db 40 Ft/db 200 Ft.
Zsemlemorzsa 0,1 kg 370 Ft/kg 37 Ft.
Liszt 0,05 kg 149 Ft/kg 7 Ft.
Burgonya 0,8 kg 249 Ft/kg 199 Ft.
Majonéz 1 tub. 375 Ft/tub 375 Ft.
       
      2896 Ft: 4 = 725 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben