Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kapribogyós-paradicsomos spagetti

Hozzávalók:
(4 személyre)(380 kcal/ fő) 

  • 40 dkg spagetti
  • 60 dkg lukullusz paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg kapribogyó
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • só, bors


Elkészítési mód:
A paradicsomot leforrázzuk, héjától megtisztítjuk, a hagymát finomra vágjuk és vajon együtt megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kapribogyót, 1 dl vízzel felöntjük és krémesre főzzük. Közben a spagettit enyhén sós vízben al dentére (harapósra) főzzük, leszűrjük, összekeverjük a kapribogyós-paradicsomos raguval és petrezselyemzölddel meghintve, paradicsomrózsával díszítve forrón tálaljuk.

Spagetti 0,4 kg 498 Ft/kg 199 Ft
Lukullusz paradicsom 0,6 kg 349 Ft/kg 210 Ft
Kapribogyó 0,05 kg 3290 Ft/kg 165 Ft
Vöröshagyma 0,1 kg 239 Ft/kg 24 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft
       
      762 Ft: 4 = 190 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben