Hozzávalók:
(4 személyre) (680 kcal/fő)

30 dkg spagetti

20 dkg csirkemellfilé

10 dkg vargányagomba (mélyhűtött)

10 dkg baconszalonna

1 cs petrezselyemzöld

3 gerezd fokhagyma

4 db paradicsom

1 dl tejföl

1 dl tejszín

5 dkg reszelt parmezánsajt

5 dkg vaj

2 ek olívaolaj

 

Elkészítési mód:

A tésztát enyhén sós forró vízben harapósra (al dente) főzzük, majd leszűrjük és félrerakjuk. Közben a gombát és a csirkemellet kockákra, a szalonnát zsüliennre (metéltre), a petrezselyemzöldjét finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A paradicsomot forró vízzel leforrázzuk, majd a héjától megtisztítjuk. Olívaolajon a gombát és a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldjét és a paradicsomot. Az egészet zsírjára sütjük, és sóval ízesítjük. A tejfölt a tejszínnel, a reszelt parmezán sajttal simára keverjük, és felöntjük vele a ragut. Vajjal dúsítjuk, majd összekeverjük a tésztával, és egy forralás után forrón tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben