Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rántott sertéskaraj burgonyapürével

Hozzávalók:
(4 személyre) (740 kcal/fő)

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj (sütéshez)


Elkészítési mód:
A hússzeleteket besózzuk, folpackon keresztül kiklopfoljuk, tört fokhagymával bedörzsöljük, jénaiba rakjuk, tejjel felöntjük, s egy napig hűtőben érleljük. A karajt habosra felvert, enyhén sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, azaz bepanírozzuk, (megj.: Én nem használok a panírozáshoz lisztet.) majd forró olajban aranybarnára sütjük.

 


Burgonyapüré
Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl

 

Elkészítési mód:
A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük.
 

Sertéskaraj 0,8 kg 1449 Ft/kg 1 159 Ft
Tojás 4 db 35 Ft/db 140 Ft
Zsemlemorzsa 0,2 kg 458 Ft/kg 92 Ft
Tej 0,2 l 189 Ft/l 38 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
Burgonya 0,8 kg 249 Ft/kg 199 Ft
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft
Tejföl 0,1 kg 603 Ft/kg 60 Ft
       
      1766 Ft: 4 = 440 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben