Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)
60 dkg sertéskaraj filé
30 dkg trappista sajt
2 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A húst 8 szeletre vágjuk, megsózzuk, majd kevés olajon elősütjük. A sajtot 8 szeletre vágjuk és lefedjük vele a húst. Szalamanderba rakjuk és addig sütjük míg a teteje szép aranybarna lesz. Köretként párolt rizst ajánlok.
Párolt jázminrizs
Hozzávalók:
(4 személyre)
32 dkg jázminrizs
1 fej vöröshagyma
2 ek. olaj
2 cs. petrezselyemzöld
2 dkg vaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. (Így a rizs fölszívja a nedvességet.) A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben a petrezselyemzöldet leturmixoljuk, vajon megpároljuk és összekeverjük a párolt rizzsel. A hús mellé formázva köretként tálaljuk.