topbar
fejlec01

foetel Sajtos sertéskaraj jázminrizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre) (780 kcal/fő)

60 dkg sertéskaraj filé

30 dkg trappista sajt

2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A húst 8 szeletre vágjuk, megsózzuk, majd kevés olajon elősütjük. A sajtot 8 szeletre vágjuk és lefedjük vele a húst. Szalamanderba rakjuk és addig sütjük míg a teteje szép aranybarna lesz. Köretként párolt rizst ajánlok.

 

Párolt jázminrizs
Hozzávalók:
(4 személyre)

32 dkg jázminrizs

1 fej vöröshagyma

2 ek. olaj

2 cs. petrezselyemzöld

2 dkg vaj

 

Elkészítési mód:

A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk. (Így a rizs fölszívja a nedvességet.) A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben a petrezselyemzöldet leturmixoljuk, vajon megpároljuk és összekeverjük a párolt rizzsel. A hús mellé formázva köretként tálaljuk.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben