topbar
fejlec01

menu Mákos diós kakaós bejgli koszorú

 

Hozzávalók:

A tésztához:

60 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
3 dl tej
5 dkg porcukor
1 kávéskanál só
2 evőkanál olaj


Elkészítési mód:

Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az összetevőket, összegyúrjuk. A tésztát cipóra formázzuk, egy edénybe helyezzük és meleg helyen kb. 1 órát letakarva hagyjuk pihenni. Nagymamáink régen még párnát is raktak rá, hogy hamarabb megkeljen a tészta.

 

A töltelékekhez:


Mákos

15 dkg darált mák
10 dkg porcukor
2 dkg vaj
5 dkg vaníliás cukor
1 db reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
1 dl tej

Diós

15 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2 dkg vaj
5 dkg vaníliás cukor
1 db reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
1 dl tej

Elkészítési mód:

A mákos és a diós tölteléket külön-külön azonos módon készítjük el. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az összetevőket, tejjel fölöntjük, majd kevergetés közben sűrűre főzzük. A megkelt cipót egy lisztezett nyújtódeszkára tesszük, téglalappá nyújtjuk, és a töltelékekkel külön-külön elterítjük, majd feltekerjük. A töltött tésztát kivajazott tepsibe rakjuk, végeit egymásba dugva kerek formára hajtjuk, szépen összedolgozzuk és koszorút formázunk belőle. Éles késsel szimmetrikusan körbe bemetsszük a kalácsot, majd letakarva 30 percig pihentetjük. Pihentetés után lekenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 200 °C-on, 35-40 perc alatt arany barnára sütjük.

 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben