Hozzávalók:
(4 személyre) (830 kcal/fő)
80 dkg marharostélyos
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tubus mustár
10 dkg vaj
1 cs. bazsalikom
1 cs. oregánó
4 db articsóka
1 dl olaj (a páchoz)
só
Elkészítési mód:
A 4 szelet húst fokhagymás-olajos-mustáros páccal bekenjük, majd hozzáadjuk a tisztított, darabolt vöröshagymát, olajjal felöntjük és egy hétig hűtőben érleljük. A vajat habosra felverjük, összekeverjük a finomra vágott oregánóval és bazsalikommal, sóval fűszerezzük, folpackba feltekerve rudat formálunk belőle, és felhasználásig hűtőben tároljuk. A húst enyhén kiklopfoljuk, kevés forró olajban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. A fűszervajat karikákra vágjuk, és ráhelyezzük a forró húsra. Köretként enyhén sós vízben párolt articsókát kínálunk.