Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Apró pecsenye Ádi módra

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 15 dkg sertés szűzérmék
  • 15 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 15 dkg bélszín
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg üveges konzervlecsó
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2-3 db friss bazsalikomlevél
  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál kalocsai őrölt paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl olaj (burgonyasütéshez)
  • só, bors, vegeta

Előkészítés:
1x1 cm -es kockára vágjuk a kolozsvári szalonnát, a húsokat és a tisztított burgonyát. A gyulai kolbászt karikákra, a fokhagymát péppé zúzzuk, a petrezselyemzöldjét és a bazsalikomleveleket finomra vágjuk.
Elkészítési mód:
Olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, a kolbászt, majd hozzáadjuk a kockára vágott húsokat, a zúzott fokhagymát, a friss fűszernövényeket, meghintjük kalocsai őrölt paprikával, összekeverjük, beleöntjük a lecsót. Sóval, borssal, vegetával ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk, majd lesütjük. Menet közben forró olajban pirosra sütjük az 1x1 cm-es kockára vágott burgonyát s beletesszük az aprópecsenyékhez. Egy pillanatig összefőzzük, kevés vizet öntünk hozzá, felforraljuk és forrón tálaljuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben