Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg sertés tarja (8 szelet)
40 dkg kolozsvári szalonna (4 szelet)
6 gerezd fokhagyma
50 dkg vöröshagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 csomó kapor
2 evőkanál liszt
1 kg burgonya
só, bors, kalocsai őrölt paprika
2 evőkanál olaj
1 dl olaj (burgonyasütéshez)
Elkészítési mód:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, paprikás lisztben megforgatjuk, olajban mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kaprot és a petrezselyemzöldet. Kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal beízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk, majd zsírjára sütjük. Menet közben a burgonyát sós vízben, egészben megfőzzük. A pucolt hagymát karikákra vágjuk. A szalonnát megvagdossuk és kisütjük. Tepsibe rakjuk a húsokat, mellé helyezzük a hagymát és az egészben megfőtt burgonyákat. Ráöntjük a pecsenyelevet és a sült szalonnazsírt. Előmelegített sütőben kb. 30 percig, 200 °C-on pirosra sütjük. Tálalásnál kakastaréjjal (sült szalonna) díszítjük.