foetel Csirkecomb parasztosan krokettel

 

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg csirkecomb

30 dkg kenyérszalonna

60 dkg vöröshagyma

5 dkg mangalicazsír

 

Elkészítési mód:

Csirkecombokat sós vízbe előfőzzük. Menet közben a kockákra vágott hagymát és szalonnát üvegesre pirítjuk. A zsírját lesütjük és ebben a zsírban szép pirosra sütjük a csirkecombokat. A kisült húst belerakjuk a hagymás-szalonnás raguba, és pár percig fedő alatt összepároljuk. Burgonyakrokettel tálaljuk.


Burgonyakrokett
Hozzávalók:(4 személyre)

80 dkg burgonya

10 dkg liszt

3 db tojás

20 dkg zsemlemorzsa

2 dl olaj a sütéshez

só, bors

Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk s forró olajban aranybarnára sütjük.

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben