Hozzávalók: (4 személyre)
80 dkg csirkecomb
30 dkg kenyérszalonna
60 dkg vöröshagyma
5 dkg mangalicazsír
só
Elkészítési mód:
Csirkecombokat sós vízbe előfőzzük. Menet közben a kockákra vágott hagymát és szalonnát üvegesre pirítjuk. A zsírját lesütjük és ebben a zsírban szép pirosra sütjük a csirkecombokat. A kisült húst belerakjuk a hagymás-szalonnás raguba, és pár percig fedő alatt összepároljuk. Burgonyakrokettel tálaljuk.
Burgonyakrokett
Hozzávalók:(4 személyre)
80 dkg burgonya
10 dkg liszt
3 db tojás
20 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj a sütéshez
só, bors
Elkészítési mód:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük, leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a lisztet és egy tojássárgáját. Ha puha a tészta, akkor zsemlemorzsát hozzátehetünk. Egy lisztes deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk, hengereket formázunk belőle és lisztes késsel 5 cm-es hosszú darabokra vágjuk. A tojást felverjük, sóval beízesítjük, a tésztarudacskákat egyenként belemártjuk, azután zsemlemorzsába megforgatjuk s forró olajban aranybarnára sütjük.