Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg kacsazúza
20 dkg mélyhűtött vargányagomba
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A jól átmosott, darabolt kacsazúzát a finomra vágott vöröshagymát olajon lesütjük, majd belekarikázzuk a fokhagymát és egészben hozzáadjuk a vargányagombákat. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Ha a leve elfőtt, folyamatosan pótoljuk.
Rántott sonkás-sajtos gombóc
Hozzávalók:
(4 személyre)
20 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
1 db zsemle
½ dl tej
1 csomó petrezselyemzöld
1 db tojás (gombóchoz)
4 db tojás (panírhoz)
15 dkg zsemlemorzsa
1 dl olaj (sütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:
A tejben áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk és összekeverjük az apróra vágott sonkával, majd turmixgépbe rakjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, tojást és pépesre turmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd gombócokat formázunk belőle. A habosra felvert tojásba a gombócokat belemártjuk, majd zsemlemorzsába megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük és köretként tálaljuk a gombás kacsazúza ragu mellé.