Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Aszalt szilvával töltött pulykamell

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 60 dkg pulykamell
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 mk. őrölt szegfűszeg
  • 1 mk. őrölt fahéj
  • 1 kk. cukor
  • só, bors

Elkészítési mód:

Az apróra vágott aszalt szilvát vajon megpároljuk, sóval, borssal, szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral, beízesítjük, kevés tejjel felöntjük, felforraljuk. Menet közben a pulykamell filét éles késsel szétnyitjuk, majd folpackon keresztül kiklopfoljuk. Kb. 30×40-es hússzeletet kapunk, amit alufóliára helyezünk. A kihűlt töltelékhez hozzáadunk egy tojást, majd összekeverjük, és egyenletesen szétterítjük a húson. Óvatosan, szépen feltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Egy edénybe fedő alatt kb. 30 percig vízben pároljuk, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából és tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 150 °C fokon, szép pirosra sütjük. Szépen szeletelve rizi-bizivel tálaljuk.

Köret:
Rizi-bizi (380kcal/fő)

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 9 dl vízzel. Sóval beízesítjük és belerakjuk egészben a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben sós vízben megfőzzük a zöldborsót, vajon megfuttatjuk és összekeverjük a rizzsel.
    

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben