Gyulai kolbásszal töltött csemege sertéskaraj majonézes kapros zöldborsóval

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 szál gyulai kolbász
  • 60 dkg sertéskarajfilé egybe
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • ½ dl olívaolaj
  • só, bors, Vegeta
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 tubus majonéz
  • 1 cs. friss kapor

Elkészítési mód:
Az egész sertéskarajt egy éles vékony pengéjű késsel hosszába átszúrjuk, egyszer megforgatjuk, belefűzzük a gyulai kolbászt, és bedörzsöljük sóval és borssal. Menet közben egy edényben az olívaolajat felforrósítjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd belerakjuk a gyulai kolbásszal töltött húst. Folyamatosan átforgatjuk úgy, hogy mindenhol kifehéredjen. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és félpuhára főzzük, majd előmelegített 150 °C-os sütőben szép aranybarnára sütjük.
A zöldborsót 5-10 perc alatt enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A majonézt a finomra vágott kaporral és a borsóval összekeverjük. Köretként tálaljuk a szépen szeletelt gyulai töltött karaj mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben