Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Borjúpofa selymes paprikás mártásban, formába sütött tojásos galuskával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg borjúpofa
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db héjától tisztított paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. kalocsai őrölt pirospaprika
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:
A borjú pofahúst hártyájától megtisztítjuk, sóval, borssal bedörzsöljük és egy lábasba kevés olajon forgatva pirosra sütjük. Belerakjuk a felaprított tisztított zöldségeket és ismét megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassú tűzön puhára pároljuk. A húst kivesszük a húsléből, hagyjuk kihűlni, majd nyolc szeletre vágjuk. A húslevest leszűrjük visszahelyezzük a tűzhelyre, meghintjük kalocsai őrölt pirospaprikával, felforraljuk. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk. Újra forraljuk, és habverővel simára keverjük. A hússzeleteket óvatosan belerakjuk, azután formába sütött tojásos galuskával tálaljuk.

Tojásos galuska
Tészta
Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 ek. olívaolaj
  • Feltéthez:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 cs. petrezselyemzöld

Elkészítési mód:
A liszttel a tojást összekeverjük, sóval ízesítjük, ha túl kemény a tészta folyadékkal hígítjuk. Egy fazékba felteszünk vizet forralni, sót és olajat adunk hozzá, majd a forrásba lévő vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk és leszűrjük. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjét, sóval ízesítjük és összekeverjük a galuskával. Kerek muffin formákban adagoljuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 200 °C-os előmelegített sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.
     

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben