foetel Hurka Silver módra

 

Hozzávalók (1 kg-hoz):

50 dkg sertésfejhús fülével

10 dkg vese

10 dkg máj

10 dkg nyelv

10 dkg rizs

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dkg zsír

1 dkg őrölt kalocsai pirospaprika

1 kk. őrölt bors

2 dkg só

 

Elkészítési mód:

A fejhúst és a nyelvet a belsőségekkel enyhén sós vízben megfőzzük, majd kivesszük. Ugyanebben az abalében megfőzzük a rizst és lehűtjük. Hozzáadjuk a hagymát, paprikával, fokhagymával, borssal fűszerezzük. Hurkatöltő segítségével vékonybélbe töltjük és kb. 85 °C-on 30 percig abáljuk, majd kiszedjük, hagyjuk kihűlni.
Sütési tanács:
A kolbászt és a hurkákat hideg vízbe mártjuk, így nem fognak szétpukkadni. Kevés zsiradékban sütőben 120 °C -on pirosra sütjük.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben