Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Alföldi tányérhús

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 60 dkg szürkemarha comb
  • 20 dkg tarhonya
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 dkg kalocsai őrölt pirospaprika
  • 5 dkg mangalicazsír
  • só, őrölt bors

Elkészítési mód:
A marhahúst, a szalonnát, a burgonyát, a paprikát kockákra, a tisztított hagymát finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk. A hagymát, a paprikát és a szalonnát zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük és zsírjára sütjük. Meghintjük őrölt paprikával, majd amikor a paprika elolvadt megkeverjük és hozzáadjuk a héjától leforrázott paradicsomot. Lassú tűzön kevés folyadék hozzáadásával állandó kevergetés mellett finom pörköltet készítünk. Közben a tarhonyát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Készre főzzük és összekeverjük a pörkölttel majd belerakjuk a zöldborsót, felöntjük 1 dl vízzel, pár perc forralás után paprika csíkokkal és újhagymával díszítve tálaljuk.