topbar
fejlec01

foetel Citromfüves omlós báránylapocka petrezselymes

 

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg báránylapocka filé

1 kisfej vöröshagyma

1 db paradicsom

1 csomó citromfű

1 gerezd fokhagyma

1 ek. liszt

1 kk. olívaolaj

 

Elkészítési mód:

A megmosott húst sóval bedörzsöljük, lábasba rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és kérget pirítunk rá, majd a hozzávalókat belerakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni és nyolc szeletre vágjuk. A húslét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stauboljuk), amikor a liszt elolvad rajta, habverővel simára keverjük és a húst belerakjuk. Egy forralás után a galuskával és a zöldség tempurával tálaljuk.

 

Petrezselymes galuska
Hozzávalók: (4 személyre)

4 db tojás

10 dkg liszt

1 csomó petrezselyemzöld

olaj, só

Elkészítési mód:

A tojásokat a liszttel és a finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, sóval ízesítjük. Galuska szaggatóval enyhén sós, forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, azután addig főzzük, míg a galuskák a víz tetejére feljönnek és leszűrjük.

 

Zöldség tempura:

1 db cukkini

1 db sárgarépa

1 db paprika

5 dkg liszt

10 dkg kukoricakeményítő

1 dl hideg szódavíz

olaj a sütéshez

Elkészítési mód:

A keményítőt, a lisztet, a hideg szódavizet habverővel simára keverjük, sóval ízesítjük, a hosszába vágott zöldségeket beleforgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben