topbar
fejlec01

foetel Csirke combja ropogósan snidlinges jázminrizzsel

 

Hozzávalók
(4 személyre):

8 db csirkecomb

1 kis fej vöröshagyma

1 db paradicsom

1 cs. petrezselyemzöld

1 ek. liszt

1 kk. olívaolaj

30 dkg rizs

1 cs. snidling

 

Elkészítési mód:

A megmosott combokat lábasba rakjuk, olivaolajjal meglocsoljuk, megsózzuk és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. A húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük. A húsnak a levét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stauboljuk), amikor a liszt elolvad, habverővel simára keverjük, és krémesre főzzük. A rizst olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, felöntjük 6 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük, majd tálalásig az edényt konyharuhával letakarjuk, és fedővel hermetikusan lezárjuk. A húst tányérra rakjuk, saját szaftjával leöntjük, és a rizst köretként díszítve tálaljuk mellé.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben