topbar
fejlec01

foetel Rozmaringos malactarja olívában érlelt sült paprikával

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg malactarja

1 kisfej vöröshagyma

2 db paradicsom

4 db olívában érlelt sültpaprika

2 gerezd fokhagyma

1 cs. rozmaring

1 kk. olívaolaj

só, bors

Elkészítési mód:

A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, a paprika kivételével a többi hozzávalóval alufóliára rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk, tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá és 150 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd a fóliából kicsomagoljuk és pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután nyolc szeletre vágjuk, visszarakjuk a tepsibe és az érlelt paprikákat a tetejére rakjuk, 5-10 percig tovább sütjük. Forrón, burgonyapürével tálaljuk.

 

Olívában érlelt sültpaprika

Elkészítési mód:

A paprikát kevés olajban megsütjük, majd annyi olívaolajat öntünk rá, hogy ellepje. Így hűtőszekrényben nagyon sokáig eltartható.

 

Burgonyapüré
Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg burgonya

2 dkg vaj

1 dl tej

1 dl tejföl

Elkészítési mód:

A burgonyát meghámozzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a tejfölt, sóval ízesítjük, majd habverővel simára keverjük.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben