Hozzávalók:
(4 személyre)
4 db hízott kacsacomb
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
5 dkg zsír
80 dkg burgonya
olaj (a sütéshez)
só, szemes bors
Elkészítési mód:A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, zsíron mindkét oldalát megpirítjuk, majd belerakjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát, a petrezselyemzöldjét, és pár szem szemes borsot, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval utánízesítjük, azt követően alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Az újburgonya héját ledörzsöljük, cikkekre vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és bő olajban megsütjük. Végezetül paradicsomrózsával díszítve köretként tálaljuk a kacsacomb mellé.