foetel Konfitált kacsacomb steakburgonyával

foetel Konfitált kacsacomb steakburgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 db hízott kacsacomb

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

5 dkg zsír

80 dkg burgonya

olaj (a sütéshez)

só, szemes bors


Elkészítési mód:

A combokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, zsíron mindkét oldalát megpirítjuk, majd belerakjuk a darabolt fokhagymát, a hagymát, a petrezselyemzöldjét, és pár szem szemes borsot, azután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval utánízesítjük, azt követően alacsony hőfokon két óra hosszáig konfitáljuk (60°C-on abáljuk), majd a tűzről levéve melegen tartjuk. Az újburgonya héját ledörzsöljük, cikkekre vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, és bő olajban megsütjük. Végezetül paradicsomrózsával díszítve köretként tálaljuk a kacsacomb mellé.
                 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben