topbar
fejlec01

foetel Kakukkfüves borjúsült szaftjában lapcsánkával

 

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg borjúcomb

1 kisfej vöröshagyma

2 db paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

1 cs. kakukkfű

1 ek. liszt

1 kk. olívaolaj


Elkészítési mód:

A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, serpenyőbe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és kérget pirítunk rá. Ezután egy nagyobb edénybe tesszük, a liszt kivételével a hozzávalókat belerakjuk, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük, és egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. Azután a húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A hús levét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stalboljuk), amikor a liszt elolvad, habverővel simára keverjük és krémesre főzzük. A kihűlt húst 8 szeletre vágjuk, belerakjuk a krémesített húslébe, és egy forralás után lapcsánkával, kakukkfűvel és apróra vágott pritaminpaprikával díszítve kínáljuk.

 

A lapcsánka hozzávalói:

60 dkg burgonya

10 dkg liszt

1 gerezd fokhagyma

2 tojás

só, bors

olaj (sütéshez)

Elkészítési mód:

A meghámozott és lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és kerek, 1 cm magas fémforma segítségével a tésztát beleadagoljuk (forma nélkül is készíthető). Két-három perc múlva a formát lehúzzuk, és a tészta másik felét is pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, a felesleges olajat felitatjuk, és köretként tálaljuk a szűzérme mellé.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben