Hozzávalók (4 főre):
60 dkg borjúcomb
1 kisfej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 cs. kakukkfű
1 ek. liszt
1 kk. olívaolaj
só
Elkészítési mód:A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, serpenyőbe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és kérget pirítunk rá. Ezután egy nagyobb edénybe tesszük, a liszt kivételével a hozzávalókat belerakjuk, felöntjük vízzel, sóval ízesítjük, és egy forralás után lassú tűzön félpuhára főzzük. Azután a húst kivesszük, tepsibe rakjuk, és 150 °C-os sütőben pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A hús levét felforraljuk, a tetejét liszttel meghintjük (stalboljuk), amikor a liszt elolvad, habverővel simára keverjük és krémesre főzzük. A kihűlt húst 8 szeletre vágjuk, belerakjuk a krémesített húslébe, és egy forralás után lapcsánkával, kakukkfűvel és apróra vágott pritaminpaprikával díszítve kínáljuk.
A lapcsánka hozzávalói:
60 dkg burgonya
10 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma
2 tojás
só, bors
olaj (sütéshez)
Elkészítési mód:
A meghámozott és lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és kerek, 1 cm magas fémforma segítségével a tésztát beleadagoljuk (forma nélkül is készíthető). Két-három perc múlva a formát lehúzzuk, és a tészta másik felét is pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, a felesleges olajat felitatjuk, és köretként tálaljuk a szűzérme mellé.