topbar
fejlec01

foetel Kakukkfűvel fűszerezett rakott karfiol

 

Hozzávalók: (4 személyre)

60 dkg karfiol (mirelit)

20 dkg darált marhahús

20 dkg darált sertéshús

10 dkg darált császárszalonna

20 dkg rizs

2 dl tejföl

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 cs. kakukkfű

1 csokor friss petrezselyemzöld

5 dkg zsemlemorzsa

1 dl olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A karfiolt enyhén sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, félrerakjuk. A rizst 1 l vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. A finomra vágott hagymát és fűszernövényeket az olaj felében megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húsokat. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 10-15 percig serpenyőben lesütjük, majd meglocsoljuk 2 kanál tejföllel és összekeverjük a rizzsel. Menet közben egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, kettéosztjuk a karfiolt, az egyik felét egyenletesen elterítjük, majd rárakjuk a darált rizses húst, azt követően a karfiol másik felével beborítjuk, azután enyhén sós, krémesre kevert tejföllel egyenletesen befedjük. 190 °C –os előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. Formázva tálaljuk, a tetejét meglocsoljuk simára kevert tejföllel, friss petrezselyemzölddel és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben