Hozzávalók: (4 személyre)
60 dkg karfiol (mirelit)
20 dkg darált marhahús
20 dkg darált sertéshús
10 dkg darált császárszalonna
20 dkg rizs
2 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 cs. kakukkfű
1 csokor friss petrezselyemzöld
5 dkg zsemlemorzsa
1 dl olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A karfiolt enyhén sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük, félrerakjuk. A rizst 1 l vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. A finomra vágott hagymát és fűszernövényeket az olaj felében megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált húsokat. Sóval, borssal ízesítjük. Kb. 10-15 percig serpenyőben lesütjük, majd meglocsoljuk 2 kanál tejföllel és összekeverjük a rizzsel. Menet közben egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, kettéosztjuk a karfiolt, az egyik felét egyenletesen elterítjük, majd rárakjuk a darált rizses húst, azt követően a karfiol másik felével beborítjuk, azután enyhén sós, krémesre kevert tejföllel egyenletesen befedjük. 190 °C –os előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranybarna lesz. Formázva tálaljuk, a tetejét meglocsoljuk simára kevert tejföllel, friss petrezselyemzölddel és kakukkfűvel díszítve tálaljuk.