Hozzávalók: (4 személyre)
8 db csirkecomb
10 dkg csabai kolbász
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 db paradicsom
2 db TV paprika
2 evőkanál olaj
1 csipet bors
2 dkg kalocsai őrölt paprika
só, vegeta
Elkészítési mód:
Olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, a TV paprikát, a kolozsvári szalonnát és a csabai kolbászt, majd a leforrázott paradicsomról lehúzzuk a héját és darabolva hozzáadjuk. Megszórjuk őrölt paprikával, összekeverjük és 2 dl vízzel felöntjük. Sóval, borssal, vegetával ízesítjük. Erős tűzön főzzük. Ha elfövi a levét apránként pótoljuk, míg végül egy krémes bársonyos, pörköltalapot kapunk. Tejfölös liszttel behabarjuk, összefőzzük és simára keverjük. Menet közben a beízesített csirkecombokat lassú tűzön, kevés olajon megsütjük, majd belerakjuk a paprikás mártásba és lassan pötyögtetve puhára pároljuk.
Túrós csusza
Hozzávalók: (4 személyre)
30 dkg házi lebbencstészta
10 dkg túró
1 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
1 kanál olaj
só
Elkészítési mód:
A lebbencstésztát 1 l forró, olajos, sós vízben megfőzzük. Szűrön keresztül hideg vízzel átmossuk. Menet közben olajban kisütjük a kockára vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, összefőzzük, majd összekeverjük a lebbencstésztával. A paprikás csirkecombok mellé esztétikusan tálaljuk.