Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Bazsalikommal fűszerezett kacsacombok vörösborban párolt szőlővel, tepsiben sült burgonyával

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 8 db kacsacomb
  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg fehér szőlő
  • 20 dkg piros szőlő
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 levél bazsalikom
  • őrölt szegfűbors
  • vaníliás cukor
  • olaj
  • só, bors

Elkészítési mód:

A kacsacombok mindkét oldalát jól besózzuk, olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a friss bazsalikomlevelet és borssal fűszerezzük. Fedő alatt fél fövésig pároljuk, majd a fűszeres léből kivesszük, tepsibe rakjuk és a hámozott burgonyával együtt, előmelegített sütőben, kb.180°C-on megsütjük. A szőlőt vajban megforgatjuk, őrölt szegfűborssal és vaníliás cukorral ízesítjük, vörösborral felöntjük és rövid idő alatt készre pároljuk, belerakjuk a kacsacombokat, majd egy forralás után tálaljuk.
 

Bazsalikommal fűszerezett kacsacombok vörösborban párolt szőlővel, tepsiben sült burgonyával (4 főre)      
       
Kacsacomb 1,60 kg 1945 Ft/kg 3 112 Ft
Burgonya 0,80 kg 119 Ft/kg 95 Ft
Fehér szőlő 0,20 kg 999 Ft/kg 200 Ft
Piros szőlő 0,20 kg 999 Ft/kg 200 Ft
Vaj 0,05 kg 1750 Ft/kg 88 Ft
Vörösbor 0,1 l 465 Ft/l 47 Ft
Vöröshagyma 0,10 kg 130 Ft/kg 13 Ft
Olaj 0,05 l 478 Ft/l 24 Ft
Bazsalikom 3 levél   20 Ft
Só, bors      
      3800 Ft:4= 950 Ft/fő