foetel Korona sült oldalas vajban párolt zöldségekkel

Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg sertésoldalas

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

1 fej karfiol

2 csomó sárgarépa

30 dkg zöldbab

50 dkg zöldborsó

10 dkg vaj

só, bors

2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A besózott oldalast egészben kör alakban húsvillával összetűzzük a két végénél, majd madzaggal összekötözzük, a csontok között V alakúra bevágjuk, mint egy koronát. Egy lábasba beleállítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, darabolva hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 150 °C-on szép barnára sütjük. A kötöző madzagot levágjuk, és a hústűt kihúzzuk belőle. A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabot feldaraboljuk, a zöldborsót kifejtjük, a répát megtisztítjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Végezetül vajon megpároljuk és köretként tálaljuk a korona sült oldalas mellé.

 

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben