foetel Egészben sült sertésszűz cukorborsóval

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg sertésszűz

1 ek. olaj

60 dkg cukorborsó

5 dkg vaj

só, bors

Elkészítési mód:

A szűzérmét sóval, borssal bedörzsöljük, alufóliára rakjuk, olajjal meglocsoljuk és becsomagoljuk. 200 oC -os előmelegített sütőben, kb. 25 percig sütjük. Ezt követően a fóliából kicsomagoljuk, és aranybarnára sütjük. Közben a borsót kifejtjük, vajon megpároljuk, a rizzsel együtt a felszeletelt hús mellé köretként kínáljuk.


Jázmin rizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

32 dkg jázmin rizs

1 fej vöröshagyma

Elkészítési mód:

A rizst átmossuk, 1 l forrásban lévő, enyhén sós vízbe beletesszük, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. A hagymát kivesszük belőle, leszűrjük és formázva köretként tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben