Hozzávalók:
(4 személyre)
0,8 kg sertéskarajfilé
0,3 kg füstöltcsülök-filé
0,2 kg reszelt sajt
0,1 kg vöröshagyma
0,1 l tejföl
3 db tojás
0,05 kg liszt
0,2 kg zsemlemorzsa
1 kg burgonya
só
olaj a sütéshez
Elkészítési mód:
A hagymát megdinszteljük, a megfőtt, filézett füstölt csülköt felkockázzuk, a reszelt sajttal, egy tojással és egy pohár tejföllel összekeverjük, sóval ízesítjük. A filézett karajt 8 szeletre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, a felvert tojással a széleit megkenjük, a közepére a tölteléket ráhelyezzük, majd feltekerjük. Azután lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk (egy rudat formálunk belőle) forró olajban aranybarnára sütjük, majd éles késsel hosszában kettévágjuk. Egészben főtt, majd forró olajban sült, kettévágott burgonyával, paradicsommal díszítve, legyező formában tálaljuk.