Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

TÖLTŐDJÖN FEL NÁLUNK, TÁVOL A NAGYVÁROSOK NYÜZSGÉSÉTŐL!

Fásy konyha - levesek

Zöldbabos marhagulyásleves kakastaréjjal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 40 dkg marhalábszár
  • 20 dkg zöldbab
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 40 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg zsír
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg őrölt édesnemes pirospaprika
  • 15 dkg császárszalonna
  • só, bors, kömény
  • olaj (a sütéshez)


Elkészítési mód:

A marhahúst, a szalonnát, a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a tisztított burgonyát kockákra, a fokhagymát finomra vágjuk. Lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Belerakjuk a húst, a zöldpaprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára pörköljük, meghintjük őrölt pirospaprikával, 1 dl vízzel felöntjük, köménnyel, sóval, borssal ízesítjük, majd lassú tűzön, állandó folyadékpótlással a húst félpuhára főzzük, azaz egy finom szaftos pörköltet készítünk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot. Fedő alatt rövid ideig pároljuk, felöntjük 1,5 l vízzel, majd egy forralás után lassú tűzön készre főzzük. A tojást a liszttel összekeverjük, sóval ízesítjük, és a tésztát evőkanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. A császárszalonnát felszeleteljük, bevagdaljuk, forró olajban kakastaréj formára sütjük, majd a leves tetejére tálaljuk. Mellé teljes kiőrlésű rozskenyeret kínálunk.
 

Marhalábszár 0,4 kg 1799 Ft/kg 720 Ft.
Zöldbab 0,2 kg 499 Ft/kg 100 Ft.
Füstölt szalonna 0,05 kg 1099 Ft/kg 55 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 99 Ft/kg 15 Ft.
Zöldpaprika 0,15 kg 799 Ft/kg 120 Ft.
Paradicsom 0,2 kg 479 Ft/kg 96 Ft.
Burgonya 0,4 kg 109 Ft/kg 44 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft.
Zsír 0,05 kg 549 Ft/kg 27 Ft.
Tojás 2 db 45 Ft/db 90 Ft.
Liszt 0,1 kg 155 Ft/kg 15 Ft.
Őrölt édesnemes paprika 0,02 kg 2790 Ft/kg 56 Ft.
Császárszalonna 0,15 kg 1499 Ft/kg 225 Ft.
       
      1573 Ft: 4 = 395 Ft/fő