Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Húsgombóc leves Ádi módra

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)
(300 kcal/fő)

 

Csontlé

  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • egész bors
  •  

Húsgombóc:

  • 5 dkg darált marhahús
  • 5 dkg darált császárszalonna
  • 5 dkg darált sertésszűzérme
  • 5 dkg búzadara
  • 1 db tojás
  • 3 db friss bazsalikomlevél
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • só, bors, ételízesítő

 

Elkészítési mód:

Csontleves:

A csontokat leforrázzuk, majd 1,5l vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk, belerakjuk a hozzávalókat, szemes borssal és sóval ízesítjük, lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 3 óráig főzzük.

Húsgombóc:

A hagymát, a bazsalikomleveleket, a petrezselyem zöldjét, a fokhagymát finomra vágjuk, forró olajon enyhén megpirítjuk, összekeverjük a darált húsokkal, a búzadarával, a tojással, majd összegyúrjuk, sóval, borssal, ízesítjük. 30 percig hűtőben pihentetjük, azután egyenlő húsgombócokat formálunk belőle. Közben a csontlevest leszűrjük, belerakjuk a húsgombócokat, és alacsony hőfokon, kb. 30 perc alatt készre főzzük. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve forrón tálaljuk.
 

 

Vegyes csont 1 kg 245 Ft/kg 245 Ft.
Sárgarépa 0,3 kg 249 Ft/kg 75 Ft.
Petrezselyemgyökér 0,3 kg 699 Ft/kg 210 Ft.
Zeller 0,5 kg 299 Ft/kg 150 Ft.
Vöröshagyma 0,3 kg 159 Ft/kg 48 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1499 Ft/kg 30 Ft.
Petrezselyemzöld 2 cs. 99 Ft./cs 198 Ft.
Darált marhahús 0,05 kg 1399 Ft/kg 70 Ft.
Császárszalonna 0,05 kg 1299 Ft/kg 65 Ft.
Darált sertésszűzérme 0,05 kg 1799 Ft/kg 90 Ft.
Búzadara 0,05 kg 219 Ft./kg 11 Ft.
Tojás 1 db 50 Ft./db 50 Ft.
       
      1242 Ft./4=  310 Ft./fő