topbar
fejlec01

leves Halleves gazdagon

Hozzávalók:
(4 személyre) 

50 dkg pontyaprólék
20 dkg szeletelt tengeri halfilé
15 dkg tisztított, nyers garnélarák
20 dkg fésűkagyló
20 dkg zöldkagyló
1 fej kínai kel
3 ek. friss korianderzöld
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 cs. menta
1 cs. citromfű
1 ek. olaj

 

Elkészítési mód:
A pontyaprólékot átmossuk, a fokhagymát finomra, a hagymát karikákra vágjuk. Olajon felhevítjük a fokhagymát és a hagymát, majd hozzáadjuk a halaprólékot, a mentát, a korianderzöldet és a citromfüvet, sóval ízesítjük, 1,5 liter vízzel felöntjük, lassú tűzön két óra alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A kész hallevesbe belerakjuk a kínai kelt, a tengeri halat, a kagylókat és a garnélákat, azután egy forralás alatt lassú tűzön 10-15 perc alatt készre főzzük. Forrón, esztétikusan tálaljuk.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben