Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg pontyaprólék
20 dkg szeletelt tengeri halfilé
15 dkg tisztított, nyers garnélarák
20 dkg fésűkagyló
20 dkg zöldkagyló
1 fej kínai kel
3 ek. friss korianderzöld
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 cs. menta
1 cs. citromfű
1 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A pontyaprólékot átmossuk, a fokhagymát finomra, a hagymát karikákra vágjuk. Olajon felhevítjük a fokhagymát és a hagymát, majd hozzáadjuk a halaprólékot, a mentát, a korianderzöldet és a citromfüvet, sóval ízesítjük, 1,5 liter vízzel felöntjük, lassú tűzön két óra alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A kész hallevesbe belerakjuk a kínai kelt, a tengeri halat, a kagylókat és a garnélákat, azután egy forralás alatt lassú tűzön 10-15 perc alatt készre főzzük. Forrón, esztétikusan tálaljuk.