Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Zöldségleves eperlevéllel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Zöldségleves eperlevéllel

Hozzávalók: (4 személyre)

  • • 2 db sárgarépa
  • • 2 db petrezselyemgyökér
  • • 1 db kis fej karalábé
  • • 1 db kis zellergumó
  • • 5 dkg zöldbab
  • • 10 dkg karfiol
  • • 10 dkg burgonya
  • • 1 gerezd fokhagyma
  • • 1 kis fej vöröshagyma
  • • 1 kanál liszt
  • • 1 csomag petrezselyemzöld
  • • 1 szál zellerzöld
  • • 5 dkg eperlevél tészta
  • • 1 kanál olívaolaj
  • • só, vegeta

Elkészítési mód:
A finomra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, karikákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, burgonyát, a kettévágott zöldbabot, a rózsáira szedett karfiolt, az apró kockára vágott karalábét, a zellergumót, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a zellerzöldet. Sóval, vegetával beízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk. Egy kanál liszttel meghintjük, összekeverjük, felöntjük 1 l vízzel és felforraljuk, beletesszük az eperlevél tésztát, és készre főzzük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben