Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg pulykanyak
1 csomag sárgarépa
1 csomag petrezselyemgyökér
1 db vöröshagyma
fél zellergumó
2 gerezd fokhagyma
só, vegeta, pár szem fekete bors
20 dkg csigatészta
Elkészítési mód:
A pulykanyakat bő vízben átmossuk és feltesszük főzni, első forrásig, majd kiszedjük a húsokat és kiöblítjük a fazekat. Újra feltesszük főni 2 l vízbe. Amikor a víz felforrt bezöldségeljük, sóval, vegetával ízesítjük, hozzáteszünk pár szem fekete egész borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 2, 5 órán keresztül főzzük. Menet közben a csigatésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A kész aranysárga forró levest leszűrjük és a csigatésztával leveses tálba tálaljuk. A hús és a zöldségeket külön tálon kínáljuk.