Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Lebbencsleves gyulai módra

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 dkg lebbencs tészta
  • 40 dkg burgonya
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 10 dkg konzervlecsó
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál kalocsai őrölt paprika
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors, vegeta

Elkészítési mód:

Egy fazékban egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott kolozsvári szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt, valamint a lebbencs tésztát, majd az apróra vágott hagymát. (Megj.: Vigyázzanak! A műveletet gyorsan kell elvégezni, nehogy megégjenek az alapanyagok.) Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a lecsót, a pirospaprikát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük 1 l vízzel. Sóval, borssal, vegetával beízesítjük, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Menet közben a folyadékot pótolhatjuk. Tálalásnál francia petrezselyemmel díszítjük.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben